Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію щодо Північної Кореї | NLight DC++
Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію щодо Північної Кореї | NLight DC++

Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію щодо Північної Кореї



Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, що передбачає розширення діючих санкцій стосовно Північної Кореї, покликаних покарати правлячий в країні комуністичний режим за запуск ракети в грудні минулого року.

Запуск цієї ракети вважається частиною секретної програми КНДР щодо створення балістичних ракет, які можуть бути оснащені ядерними боєголовками.

У вівторок Рада Безпеки одноголосно проголосувала за прийняття резолюції щодо Північної Кореї, яка складається з 20 пунктів

У резолюції наголошується, що Рада засуджує порушення Північною Кореєю попередніх резолюцій ООН, які заборонили Пхеньяну проводити випробування балістичних ракет і ядерної зброї.

Крім того, в ній йдеться, що Рада «заявляє про свій намір вдатися до рішучих заходів», якщо Північна Корея знову спробує запустити ракету або провести ядерні випробування.
 
Додатковим ударом для КНДР стало те, що вперше за чотири роки Китай проголосував за резолюцію, що передбачає посилення санкцій проти північнокорейського режиму
 
Реакція Пхеньяна була швидкою: влада заявила, що виходить з переговорів щодо своєї ядерної програми і активізує зусилля для нарощування свого військового і ядерного потенціалу.


Коментарі закриті.