Французькі війська зайняли великий опорний пункт ісламістів на півночі Малі | NLight DC++
Французькі війська зайняли великий опорний пункт ісламістів на півночі Малі | NLight DC++

Французькі війська зайняли великий опорний пункт ісламістів на півночі Малі



Французькі війська увійшли до міста Кідаль, останнього важливого опорного пункту ісламських екстремістів, які торік захопили північний район Малі.

Представник французького експедиційного корпусу заявив у середу, що війська встановили контроль над аеропортом у Кідалі й зайняли позиції в місті протягом ночі, продовжуючи цілотижневу наступальну операцію, метою якої є звільнення від ісламістів населених пунктів на півночі країни.

Голова регіональної асамблеї в Кідалі Гаміні Майга заявив, що французькі війська не натрапили на опір.

Світське повстанське угруповання туарегів MNLA повідомило на початку цього тижня, що його бойовики перебрали контроль над містом Кідаль. Саме туарезьке угруповання MNLA, після державного перевороту в Малі у березні минулого року, разом з ісламістами захопили північний район Малі. Опісля вони розійшлися з приводу поглядів на ісламські закони шаріату. Тоді ісламісти захопили північний регіон.

Тимчасом виявилось, що велика більшість стародавніх рукописів в малійському місті Тімбукту, згідно з повідомленнями, зберігається в безпечному місті.

Раніше мер міста повідомив, що ісламісти, залишаючи місто, підпалили велику бібліотеку з рукописними документами.

Як повідомив у середу експерт від рукописів з ПАР Шаміль Жеппі, йому сказали, що під час 10-місячної ісламістської займанщини місцеві жителі зберегли більшість книжок і документів.


Коментарі закриті.