Побачили світ нові смартфони «BlackBerry» | NLight DC++
Побачили світ нові смартфони «BlackBerry» | NLight DC++

Побачили світ нові смартфони «BlackBerry»



Канадський виробник смартфонів – компанія Research in Motion, яка виготовляє мобільні телефони «BlackBerry», заявила про намір повернутися на ринок і скласти конкуренцію нинішнім сучасним моделям телефонів. Сьогодні вона намагається повернути собі ринок, у якому колись була лідером, тож «BlackBerry» випускає цього року два нові телефони. Останні роки були для компанії досить складними, адже споживачі змінили свої уподобання і віддали перевагу сучасним, більш популярним смартфонам. Нинішня спроба компанії повернути собі бувалу славу може бути чи не останнім її шансом втриматися у цьому ринку.
 
Два цілком нові ґаджети і, не виключено, новий початок для компанії, яка за останніх три роки втратила частку своєї присутності на ринку із 20% до…трохи більше 3%. Тепер у неї з’явилася нагода відродити бувалу популярність. Розповідає виконавчий директор «BlackBerry» Торстен Гайнс:
 
«Ми проходили етап трансформації. Це був етап не лише зміни нашої бізнес-моделі та бренду, але й етап, який, я переконаний, змінить світ із мобільних комунікацій на справжню мобільну комп’ютеризацію».


«Наші користувачі мають «BlackBerry», наші робітники працюють для «BlackBerry» і наші акціонери є власниками «BlackBerry». Від сьогодні для всього світу ми називаємося – «BlackBerry».


Компанія обіцяє користувачам той же рівень мобільного захисту, яким свого часу славився «BlackBerry», як також новий швидкий доступ до мережі Інтернет, більш інтуїтивну операційну систему і цілком оновлену бібліотеку, яка містить більше 70 тисяч аплікацій. Модель Z10 нічим ззовні не відрізняється від смартфонів інших компаній, які представлені на ринку. А от модель Q10 залишила за собою консервативний дизайн з стандартною міні-клавіатурою, яка стала візитною карткою цих телефонів. Попри зовнішні зміни, каже Гайнс, компанія також оголосила про зміну своєї назви:
 
«Наші користувачі мають «BlackBerry», наші робітники працюють для «BlackBerry» і наші акціонери є власниками «BlackBerry». Від сьогодні для всього світу ми називаємося – «BlackBerry».
 
Акціонери прискіпливо стежитимуть за тим, чи сподобаються нові ґаджети користувачам. За останні чотири роки акції компанії упали більш ніж на 90%, тож вона навіть не складає конкуренції іншим виробникам смартфонів. Втім, завдяки новим моделям, кількість акцій компанії у минулі місяці – подвоїлася. І тепер аналітики кажуть, що нові телефони або виведуть компанію знову на передові позиції, або знаменуватимуть кінець її успішного бренду.


Коментарі закриті.