Опізнано тлінні останки англійського короля Ричарда ІІІ | NLight DC++
Опізнано тлінні останки англійського короля Ричарда ІІІ | NLight DC++

Опізнано тлінні останки англійського короля Ричарда ІІІ



Науковці повідомили, що 500-річної давності тлінні останки, які знайдено під паркувальною площею у місті Лестер, це тлінні останки короля Англії Ричарда ІІІ.

Дослідники з Університету в Лестері повідомили під час конференції, яка передавалася по телебаченню, що «поза всяким сумнівом», пошкоджений у битві скелет людини, який виявлено у жовтні минулого року, це скелет короля, який загинув у Битві на Босфортському полі у 1485 році.

Науковець, який вивчає кістки, Джо Апплбі сказав, що досліди кісток «дають дуже переконливі докази для опізнання» 32-річного короля, який правив Англією лише два роки. Зразки ДНК з кісток ідентичні із зразками, які взято від далеких родичів короля, які ще живуть.

Ричард ІІІ – останній англійський король, який загинув на полі бою. Вільям Шекспір представив його у своєму творі як жорстокого тирана, але багато істориків твердять, що така характеристика несправедлива.

Історичні документи вказують на те, що король був похований у католицькій церкві у Лестері, але будинок був пізніше знищений і про його місце забуто.


Коментарі закриті.