Збройні сили США заперечують твердження про смерть сотень афганських дітей | NLight DC++
Збройні сили США заперечують твердження про смерть сотень афганських дітей | NLight DC++

Збройні сили США заперечують твердження про смерть сотень афганських дітей



У п’ятницю американські збройні сили відкинули твердження Комітету ООН з прав дитини, що протягом останніх п’яти років у результаті американських атак і повітряних рейдів в Афганістані загинули сотні дітей.

Базований у Женеві Комітет ООН заявив, що смертні випадки були результатом, як повідомлялося, відсутності запобіжних заходів і неперебірливого застосування сили». Комітет закликав США вдатися до «конкретних і рішучих запобіжних заходів, щоб унеможливити неперебірливе застосування сили» і для запевнення, що вже більше не будуть гинути цивільні і діти.

Штаб-квартира американських сил в Афганістані в оприлюдненій у п’ятницю заяві повідомила, що твердження Комітету ООН з прав дитини «категорично безпідставні».

Згідно з заявою, Міжнародні сили підтримки безпеки, у яких американські військовослужбовці становлять більшість, зменшили кількість жертв серед цивільного населення наполовину у 20012 році в порівнянні з 2011 роком, та що кількість дітей, які загинули або були поранені в результаті американських повітряних операцій, зменшилась торік на майже 40%.

Американські збройні сили також звернули увагу на те, що, згідно з Міжнародними силами підтримки безпеки, 84% всіх цивільних афганців загинули або були поранені торік у результаті атак повстанців.


Коментарі закриті.