Судові рішення дозволили деяким росіянам мати американських батьків | NLight DC++
Судові рішення дозволили деяким росіянам мати американських батьків | NLight DC++

Судові рішення дозволили деяким росіянам мати американських батьків



Брітт да Джеймі Ванчура намагаються всиновити російську дитину з синдромом Дауна. Після ухвалення закону Діми Яковлєва, хлопчик, якого пара вже вважає своїм, не може приїхати до Америки.

Просто нестерпно розуміти, як там наш хлопчик. Ми вже вважаємо його нашим сином, нашою загубленою дитиною“, – каже Джеймі.

Критики кажуть, закон, який забороняє всиновлення американцям, з’явився, виключено, через бажання російської верхівки болючіше уїсти США за санкції проти порушників прав людини. Тому російські ЗМІ і говорять лише про тих 19 дітей, які загинули після всиновлення у США. Забуваючи про долю інших 60 тисяч, які були всиновлені американцями за останні 20 років.


Я щаслива, що маю родину, тут в Америці. Якби я лишилась, то жила би в дитбудинку




Кайла Андерсон прибула до США у 1992-му році. Тоді її звали Оля. Вона стала першою дитиною з Москви всиновленою американцями. Кайла обурена забороною на всиновлення, каже  – жити з американською родиною не порівняно краще, ніж жити в сиротинці.

Це не справедливо. Я щаслива, що маю родину, тут в Америці. Якби я лишилась, то жила би в дитбудинку“, – говорить Кайла.

5-річна Поліна. Одна з тих дітей, чию долю закон міг змінити назавжди. Вона має розщеплення хребта, і не мала родини у Росії. Всиновлення дівчинки американською парою майже зірвалося. Заборона вступила у силу за місяць до переїзду Поліни в Америку.

Втім у січні стало відомо, що діти, щодо яких вже є рішення російського суду зможуть переїхати до своїх нових батьків. Поліна вже прибула до США.

Вона починає віри щити, що ми більше її не покинемо, що нас не розділять, і ми будемо поруч з неї коли вона прокидається та засинає“, – говорить її нова мати, Кендра.

Втім  у тих випадках, де процес усиновленні детей, не дійшов до рішення суду, заборона на усиновлення вже набрала сили. Лишається сподіватись, що «врятовані» від Америки, російські діти знайдуться родини на батьківщині.


Коментарі закриті.