Хакерські атаки серйозно загрожують американській економіці | NLight DC++
Хакерські атаки серйозно загрожують американській економіці | NLight DC++

Хакерські атаки серйозно загрожують американській економіці



Американські офіційні особи кажуть, що в новому урядовому звіті детально повідомляється про загрозу, яку хакери становлять для національної економіки, та вказується на те, що Китай є лідером серед країн, які здійснюють кібер-атаки.

Офіційні особи подали загальну характеристику засекреченого документа «Оцінки національної безпеки» для американських ЗМІ, включно з газетою «Вашингтон пост», яка повідомила в неділю ввечері, що хакери атакують енергетику, фінанси, інформаційну технологію, аерокосмічний та автомобільний сектори.

Згідно з деякими оцінками, дії хакерів завдають шкоди американській економіці на десятки мільярдів доларів щороку. Проте деякі компанії неохоче повідомляють про хакерські атаки проти них, і дійсні збитки невідомі.

Виконавчий директор базованого на Гаваях аналітичного центру «Тихоокеанський форум» Бред Ґлосерман заявив Голосу Америки, що важко вказати на дійсне джерело кібернетичного шпигунства і що уразливими на атаки є широке коло секторів.

Білий дім обмірковує, як реагувати на це повідомлення. Беруться до уваги можливі дії в галузі торгівлі та візові обмеження.

«Вашингтон пост» повідомляє, що, згідно із звітом, також Росія, Ізраїль і Франція використовують кібер-атаки для збирання розвідувальних даних.


Коментарі закриті.