Пісторіус каже, що «не мав наміру вбивати» подругу | NLight DC++
Пісторіус каже, що «не мав наміру вбивати» подругу | NLight DC++

Пісторіус каже, що «не мав наміру вбивати» подругу



Відомий південноафриканський спортсмен-бігун Оскар Пісторіус заявив, що «не мав наміру вбивати» свою подругу, фотомодель Ріву Стінкамп.
 
Про це йдеться в заяві 26-річного Пісторіуса, яку зачитали у вівторок в суді у Преторії, невдовзі після того, як прокурори звинуватили його у навмисному вбивстві.
 
У своїй заяві, спортсмен сказав, що думав, що стріляє у грабіжника, коли відкрив вогонь по дверях ванної кімнати в його будинку в Преторії.  Він заявив, що «сильно любив» Стінкамп і  був «глибоко приголомшений» її смертю.
 
Стінкамп було застрелено у четвер 14 лютого.
 
Адвокати Пісторіуса аргументують, що стрілянина була нещасним випадком і, що його слід звільнити під заставу.
 
Прокурори одначе виклали свою варсію інциденту, кажучи, що спортсмен, в якого ампутовані обидві ноги, одягнув протези, пройшов сім метрів і чотири рази вистрілив з пістолета у жінку крізь двері ванної кімнати.

Під час судового слухання у вівторок, суддя постановив, що звинувачення в умисному вбивстві Пріторіуса не можна виключити, проте він залишив за собою право пом’якшити свій висновок згодом.
 
В разі його буде визнано винним у навмисному вбивстві, Пісторіусу загрожує довічне ув’язнення. Шестикратний паралімпійський чемпіон плакав, коли слухав заяву судді.
 
Торік багаторазовий переможець Паралімпіад став першим ампутантом, який узяв участь в Олімпійських іграх серед здорових бігунів. Новина про вбивство приголомшила ПАР, де спортсмена вважають національним героєм.


 


Коментарі закриті.