Слідчого у справі Пісторіуса відсторонено від виконання обов’язків | NLight DC++
Слідчого у справі Пісторіуса відсторонено від виконання обов’язків | NLight DC++

Слідчого у справі Пісторіуса відсторонено від виконання обов’язків

Гілтон Бота


Поліція Південно-Африканської Республіки у четвер відсторонила від виконання обов’язків головного слідчого в справі паралімпійського спортсмена Оскара Пісторіуса. Виявляється, що Гілтона Боту, який напередодні свідчив на судовому засіданні у справі про вбивство дівчини Пісторіуса, фотомоделі Ріви Стінкамп, звинувачують в участі у стрілянині два роки тому. За даними, він та двоє колег відкрили вогонь по мікроавтобусу, в якому їхало семеро людей.

Усіх трьох підозрюваних заарештували у 2011 році. Пізніше з них зняли обвинувачення, проте, згідно з повідомленням, справу згодом поновили.

Обов’язки головного слідчого у справі Пісторіуса перебирає провідний детектив національних поліцейських сил ПАР.

Бота знову свідчив у четвер на судовому засіданні у справі можливого звільнення спортсмена-бігуна під заставу. Засідання закінчилося без винесення рішення суддею і Пісторіусу доведеться ще одну ніч перебувати під поліцейською вартою.

Головний адвокат Баррі Ру аргументує, що загибель Стінкепм це нещасний випадок, а не умисне вбивство. Він також зазначив, що докази, зібрані слідчими проти Пісторіуса, відносно слабкі.

Справа про вбивство Ріви Стінкамп викликала великий резонанс не лише у ПАР, де Оскар Пісторіус вважається національним героєм, але й в усьому світі.


Коментарі закриті.