На президентських виборах у Кенії перед веде Угуру Кеньятта | NLight DC++
На президентських виборах у Кенії перед веде Угуру Кеньятта | NLight DC++

На президентських виборах у Кенії перед веде Угуру Кеньятта



Найновіші результати виборів, які в понеділок відбулися в Кенії, вказують на те, що Угуру Кеньятта веде перед у змаганні за посаду президента. Після отримання результатів із понад 40% виборчих дільниць, Кеньятта має перевагу над своїм головним суперником Райлою Одінгю рахунком 53% до 42%.

Керівник виборчої кампанії Одінги заявив Голосу Америки, що прем’єр-міністр отримає більшу підтримку після того, як буде пораховано бюлетені з районів, де в нього більша підтримка.

Виборча комісія Кенії заявила, що дотепер було відкинуто понад 300 тисяч бюлетенів. Голова комісії дав зрозуміти, що ці бюлетені були неправильно позначені, або їх вкинули у невідповідні урни на виборчих дільницях. Він закликав до терпеливості у час, коли відбувається підрахунок голосів.

Право голосу на виборах президента, парламенту та високих посадовців має приблизно 14 мільйонів кенійців. Одінга і Кеньятта обіцяли, що будуть поважати результати голосування.

Кеньятті загрожує судова справа перед Міжнародним кримінальним судом. Його звинувачують у тому, що він допоміг організувати етнічне насильство після спірних президентських виборів у 2007 році. На хвилі насильства тоді було вбито 1100 людей.


Коментарі закриті.