Непомітна стать – Рим ігнорує жінок-священиків | NLight DC++
Непомітна стать – Рим ігнорує жінок-священиків | NLight DC++

Непомітна стать – Рим ігнорує жінок-священиків



Здається, що час у Ватикані тече повільніше, ніж будь-де. Канони Католицької церкви мало змінилися з Середніх віків. Але пересічні католики вважають, що настав час для змін і в Католицької церкви.

“Церква мусить адаптуватися до сучасного суспільства. Світ швидко змінюється і церква мусить йти слідом в кожному аспекті”, – говорить турист Джузеппе.


Сьогодні у світі є понад сто п’ятдесят католицьких жінок-священиків


По інший бік планети від Ватикану одна католицька громада у Балтиморі, штату Мериленд, не чекаючи благословення кардиналів, самостійно впроваджує зміни. Громада відмовилися від церковної заборони на посвячення жінок у священики.
 
Це частина міжнародного руху, який розпочався у Німеччині в 2002-му році. Сьогодні у світі є понад сто п’ятдесят католицьких жінок-священиків. Ґлорія Карпенето – одна з них.

“Нехай наш добрий бог подивиться на нас з розумінням, пробачить нам наші невдачі та приведе нас до вічного життя”, – каже священик Ґлорія Карпенето.

Карпенето говорить, що Церква програє, відмовляючись посвячувати у священики жінок.

Близько третини американців, які росли у віруючих католицьких родинах, у дорослому віці покидають церкву. Деякі з них переходять у протестантизм, де жінки можуть бути священиками.


Ватикан постановив, що будь-який священик, який посвятив у священики жінку, автоматично відлучається від Церкви



Ґлорія Карпентеро вважає, що позиція Ватикану стосовно жінок суперечить логіці. На її думку, Католицька церква говорить жінкам:

“Ми вас виростили. Ми вас оберігали. Ми вас вчили. А тепер, коли ви досягли повноти своєї духовності як дорослі люди і хочете служити Богу, йдіть від нас і приєднуйтесь до протестантської церкви. Це просто божевільно”, – каже Ґлорія.

Ватикан постановив, що будь-який священик, який посвятив у священики жінку, автоматично відлучається від Церкви. Але, на думку італійського священика Ромуло Фено, це не означає, що Католицизм не поважає жінок. 

“Жінка, мати Христа Марія, має фундаментальну важливість для Церкви. Це абсолютно не є дискримінацією”, – виголошує священнк.

Очікується, що наступний Папа Римський буде настільки ж консервативним, як і його попередник. Але, якщо так  станеться, прогресивні католики продовжуватимуть залишати Католицьку Церкву.


Коментарі закриті.