Де межа? Позбавлення мандату захисника Тимошенко спантеличило Україну та Європу | NLight DC++
Де межа? Позбавлення мандату захисника Тимошенко спантеличило Україну та Європу | NLight DC++

Де межа? Позбавлення мандату захисника Тимошенко спантеличило Україну та Європу



Сергій Власенко з дня на день очікує арешту.  Як заявив опозиціонер, у якого суд відібрав депутатський імунітет, Генпрокуратура готує проти нього три кримінальні справи. Попри ймовірну перспективу арешту, екс-депутат не збирається тікати з України. Він так само не має наміру відмовлятися від своїх обов’язків захисника Юлії Тимошенко. 


Європарламент вирішив обговорити українське питання на пленарному засіданні у середу 13 березня



Опозиціонер повідомив також, що оскаржив позбавлення його депутатських повноважень у Європейському суді.  Власенко сподівається на швидке рішення Стразбурзького суду. Захисник Юлії Тимошенко нагадав про недавні заяви його представників, що «рішення у справі Тимошенко практично готове».

Як відомо, 6-го березня Вищий адмінсуд за позовом спікера парламенту Володимира Рибака позбавив Сергія Власенка депутатського мандата. Підставою послужило нібито сумісництво  депутатської діяльності з адвокатською.


Чи стане справа Власенка рубіконом для української влади?




Натомість Власенко в останні роки адвокатської діяльності не вів, а у справі Юлії Тимошенко виступав у статусі захисника, а не платного адвоката. Представники Євросоюзу висловили занепокоєння достроковим позбавленням опозиціонера депутатських повноважень.

Європарламент вирішив обговорити українське питання на пленарному засіданні у середу 13 березня. У зв’язку зі справою Власенка у нашій рубриці тема тижня ми хочемо поцікавитися вашою думкою,  Чи стане справа Власенка рубіконом для української влади?

Запрошуємо до дискусії на сторінці «Голосу Америки» у мережі Facebook. Результати опитування та найцікавіші коментарі будуть оголошені у недільному випуску програми Час-Time.


Коментарі закриті.