Обама проводить “індивідуальну роботу” з опонентами | NLight DC++
Обама проводить “індивідуальну роботу” з опонентами | NLight DC++

Обама проводить “індивідуальну роботу” з опонентами



Цього тижня президента Барак Обама планує провести три особисті зустрічі з законодавцями на Капітолійському пагорбі. Таким чином Обама намагається нарешті досягти міжпартійного компромісу у широкому спектрі питань – від бюджетних скорочень до імміграційної реформи.
 
Такий персональний підхід щодо вирішення справ не дуже притаманний офіційному Вашингтону, але президент вдався до такої тактики у сподіванні нарешті вивести ситуацію з глухого кута та покласти край політичному протистоянню:
 
Минулого місяця з наближенням терміну вступу в дію автоматичних скорочень, президент Обама неодноразово піддавав Конгрес гострій критиці:
 
«Республіканці в Конгресі не погодились на компроміс, вирішивши не просити нічого від найзаможніших американців, а радше дозволити, щоб ці скорочення лягли виключно на плечі середнього класу».
 
Тепер, коли скорочення вступили в дію, президент вдався до іншої тактики:
 
«Я все ще вірю, що ми можемо знайти спільну мову та досягти великих результатів».
 
У рамках тактики, яку в певних колах охрестили «сподіванням на особистий шарм», президент проведе кілька зустрічей з законодавцями від обох партій:
 
«Я веду діалог і з республіканцями, і з демократами, щоб ми могли вийти з цього глухого кута».
 
Минулого тижня президент мав дві робочих вечері з законодавцями-республіканцями, у тому числі зі спікером Палати представників Джоном Бейнером. Спікер так окреслив зустріч:
 
«Після чотирьох років в офісі він нарешті готовий до справжньої розмови з республіканцями. Це, на мою думку, добра ознака. Я дуже сподіваюсь на якійсь конкретний результат».


Якщо президент продовжуватиме наполягати на збільшенні податків, далеко ми не зайдемо. Якщо президент не визнає, що ми занадто витрачаємо, з мертвої точки ми не зрушимося.




Щоправда, між партіями залишається глибока політична прірва, як це підкреслює Бейнер, особливо щодо способів зменшення дефіциту:
 
«Якщо президент продовжуватиме наполягати на збільшенні податків, далеко ми не зайдемо. Якщо президент не визнає, що ми занадто витрачаємо, з мертвої точки ми не зрушимося».
 
Очевидно, щоб продовжувати фінансування федерального уряду, збільшити межу на зовнішні позичання та запровадити довготривалі реформи для зменшення дефіциту, необхідна міжпартійна домовленість. Співпраця партій також потрібна і у питанні реформування системи контролю за вогнепальною зброєю та імміграційної системи.
 
Лідер демократів у Палаті представників Ненсі Пелосі наполягає, що Обама завжди був готовий до компромісу з республіканцями:
 
«Він завжди прислухався, йшов на поступки та брав до уваги їх позицію».
 
Схоже, що сторони ніяк не знайдуть спільний ґрунт, навіть у час коли країна потребує рішучих дій своїх лідерів.


Коментарі закриті.