Європейські політики занепокоєні станом своєї економіки | NLight DC++
Європейські політики занепокоєні станом своєї економіки | NLight DC++

Європейські політики занепокоєні станом своєї економіки



В Брюсселі відбувається саміт лідерів європейських країн. Вони занепокоєні тим, що політика економічних обмежень додатково ускладнює проблему безробіття і послаблює шанси оновлення економіки.

У четвер тисячі робітників зібралися перед місцем, де проходить саміт, щоб висловити протест проти політики економічних обмежень, яку прийняли уряди європейських країн для зменшення дефіциту бюджетів і довготермінової заборгованості.

Лідери країн Європейського Союзу обмірковують справу нової доповіді, згідно з якою кількість людей, що працювали в країнах єврозони наприкінці минулого року, зменшилася до найнижчого показника за останні майже сім років.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, який підтримує політику бюджетних обмежень, заявив, що керівники держав вестимуть «дискусії про економічне зростання та працевлаштування, а також те, як боротися з поточим погіршенням економіки в Європі».

Голова Європейського Союзу Герман ван Ромпей заявив, що учасники саміту не можуть «закривати очей на екстрену соціальну ситуацію в деяких країнах». Безробіття в країнах єврозони досягло рекордного рівня 11.9 % у січні, причому без праці залишається майже четверта частина молоді.


Коментарі закриті.