У Камбоджі помер екс-лідер «червоних кхмерів» Ієнг Сарі | NLight DC++
У Камбоджі помер екс-лідер «червоних кхмерів» Ієнг Сарі | NLight DC++

У Камбоджі помер екс-лідер «червоних кхмерів» Ієнг Сарі

Ієнг Сарі


Підтримуваний ООН трибунал у справах воєнних злочинів у Камбоджі повідомив, що в четвер вранці помер колишній високопоставлений чиновник у русі «червоних кхмерів» Ієнг Сарі, над яким проходить суд за звинуваченнями в геноциді, воєнних злочинах і злочинах проти людства.

Про смерть 87-річного Ієнга Сарі, який перебував у камбоджійській лікарні від 4 березня, повідомив речник трибуналу Ларс Олсен.

Ієнг Сарі був родичем лідера “червоних кхмерів” Пол Пота. Його звинувачено в плануванні так званих «полів смерті» у Камбоджі у 1970-их роках, коли в країні, яка тоді називалася Демократична Кампучія, загинуло до двох мільйонів людей. Ієнг Сарі був міністром закордонних справ в комуністичному уряді «червоних кхмерів».

Ієнг Сарі був найстарішим з трьох чільних лідерів «червоних кхмерів», над якими проходять судові процеси у Камбоджі. З його смертю збільшується можливість, що трибуналу не вдасться винести вироки проти старіючих лідерів руху, який несе відповідальність за загибель 25% населення Камбоджі.


Коментарі закриті.