На японській АЕС «Фукусіма» виникли нові проблеми | NLight DC++
На японській АЕС «Фукусіма» виникли нові проблеми | NLight DC++

На японській АЕС «Фукусіма» виникли нові проблеми



На пошкодженій цунамі японській АЕС «Фукусіма» частково відновлено роботу системи, яка відповідає за охолодження басейнів витримки з відпрацьованим ядерним паливом.

Оператор станції Токійська енергетична компанія (TEPCO) повідомила, що в понеділок увечері внаслідок відключення електрики чотири басейни залишилися без водяного охолодження, викликаючи побоювання щодо можливості піднесення температури в басейнах до небезпечного рівня.

Проте у вівторок компанія ТЕРСО заявила про часткове відновлення електропостачання. Згідно з оприлюдненою компанією-оператром станції заявою, роботу системи охолодження на першому реакторі повністю відновлено і в другому і третьому енергоблоках дію ймовірно буде відновлено до кінця дня.

Поки що компанія не знає, що саме призвело до перебоїв з електрикою одначе фахівці вважають причиною проблеми зламаний електрощит.

На даний момент зростання радіації на станції і в навколишніх районах не спостерігається.

АЕС «Фукусіма» далі оговтується від потужного землетрусу і цунамі, які сталися у березні 2011 року і, які спричинили вибухи на станції. Аварія на АЕС «Фукусіма» – найгірша техногенна катастрофа в історії людства після Чорнобиля.


Коментарі закриті.