КНР заперечує, що самоспалення жінки в провінції Сичуань політично мотивоване | NLight DC++
КНР заперечує, що самоспалення жінки в провінції Сичуань політично мотивоване | NLight DC++

КНР заперечує, що самоспалення жінки в провінції Сичуань політично мотивоване



Поліція у центральному районі Китаю заперечує, що на початку цього місяця жінка підпалила себе, щоб таким чином запротестувати проти китайського правління в Тибеті. Поліція твердить, що її убив чоловік після чого підпалив її тіло.

У контрольованій Компартією газеті Global Times за вівторок, з посиланням на представника поліції в місті Аба, що в провінції Сичуань, сказно, що чоловік убив свою дружину, після чого підпалив тіло з приводу свого алкоголізму.

Офіційна особа заявила, що чоловік підпалив полите бензином тіло, додаючи, що вона «певна, що це не був протест проти китайської політики», як про це повідомило кілька міжнародних інформаційних агентств і тибетські угруповання на вигнанні.

Базована у Великобританії організація «За вільний Тибет», а також «Міжнародна кампанія за Тибет», яка знаходиться у Сполучених Штатах, посилаючись на місцеві джерела, кажуть, що Кунчоек Вангмо підпалила себе 13 березня на хвилі найновіших і дедалі частіших політично мотивованих протестів самоспалення.

Обидві організації заявили, що чоловіка арештовано, про що повідомила китайська газета. Однак вони кажуть що це сталося після того, як він відмовився сказати, що самоспалення його дружини спричинене сімейними проблемами.


Коментарі закриті.