Росія наздогнала СРСР за виробництвом авто | NLight DC++
Росія наздогнала СРСР за виробництвом авто | NLight DC++

Росія наздогнала СРСР за виробництвом авто



“Я пишаюсь автомобілями, створеними тут. Вони нічим не поступаються автівкам зробленим у Європі”, – каже Ромуальд Ритвінський, який очолює General Motors у Росії.

Американський автомобілебудівник планує потроїти обсяги виробництва машин на заводі біля Санкт-Петербурга. Очікується, що цього року Росія повернеться на рівень Радянського союзу за виробництвом автомобілів. Їх буде зібрано 2 мільйони 200 тисяч.


З огляду на падіння цін на енергоресурси, Кремль дав регіонам сигнал – сприяйте промисловості


Нове народження автомобілебудування у Росії – це ознака ре-індустріалізації країни. Шведський економіст Андерс Аслунд вважає, що Росія обрала новий напрямок розвитку.

“Ціни на нафту падають. Вкласти гроші, які ще є у промисловість – розумне рішення”, – каже експерт.

Енергетична монополія Росії «Газпром» вже пропонує європейським клієнтам знижки. По мірі того, як у світі зростає видобуток газу та нафти, домінування Росії на енергетичному ринку підходить до кінця.

“Захмарні ціни на енергоресурси впадуть, і уряд змушений буде вдатись до економічних реформ та звернути увагу на промислове виробництво”, – говорить Аслунд.


Оптимісти зауважують, що у той час як Європа переживає кризу , економіка Росії зростає на 3,5% на рік


Бізнесмен Берні Сучер вже 20 років працює у Росії.

“Не зовсім зрозуміло чому, але економіка тут зростає. Вона і далі зростатиме швидше ніж у ЄС, а можливо навіть швидше, ніж економіка США. Росія випереджає Бразилію за темпами зростання, і багато людей з оптимізмом дивляться на ситуацію тут”, – ділиться міркуваннями Сучер.

З огляду на падіння цін на енергоресурси, Кремль дав регіонам сигнал – сприяйте промисловості.

“До того як я сюди приїхав, чув, що Росія непередбачувана, забюрократизована, що тут неможливо працювати, що виробництво можуть зірвати перевірками. Втім у нас за 2 роки не було жодних проблем. Робота іде без проблем, а місцева влада нам не заважає”, – каже керівник російського відділи General Motors Ритвінський.

Чимало інвесторів та бізнесменів у самій Росії хотіли би, щоб саме такими були умови роботи для всіх. Зрештою без цього ре-індустріалізація та і стабільність країни, яка нині покладається на нафто- та газо-долари буде під знаком питання.


Коментарі закриті.