«Міжнародна амністія» в Москві стала об’єктом перевірки | NLight DC++
«Міжнародна амністія» в Москві стала об’єктом перевірки | NLight DC++

«Міжнародна амністія» в Москві стала об’єктом перевірки



У московській штаб-квартирі правозахисної організації «Міжнародна амністія» (Amnesty International) була проведена перевірка. З інспекцією туди з’явилися співробітники прокуратури і податкових служб, які зажадали пред’явити документи, в тому числі – і копію паспорта керівника московського філіалу Сергія Нікітіна.

Обшук також здійснено в офісі російського руху – «За права людини».

Схожі перевірки в офісах багатьох російських неурядових організаціях пройшли 21 березня. Зокрема, обшуки проведено в штаб-квартирі товариства «Меморіал» у Москві і «Громадянського контролю» в Санкт-Петербурзі. Співробітники «Меморіалу» поскаржилися на те, що журналісти телеканалу НТВ увірвалися до них в офіс з питаннями про те, чи отримують правозахисники фінансову допомогу з-за кордону. Щоб видворити телевізійників з приміщення, співробітникам НГО довелося викликати поліцію.

Минулого тижня посольство США в Москві висловило занепокоєння у зв’язку з проведеними російською Генпрокуратурою масовими перевірками неурядових громадських організацій (НГО). «З великою стурбованістю ми стежимо за повідомленнями про безпрецедентні перевірки НГО по всій Росії», – наголошувалося в повідомленні посольства в Твіттері. – Ми висловили нашу стурбованість владі РФ і попросили пояснити, які причини стоять за цими діями».

У свою чергу, «обурливими» назвав дії російської влади директор американської правозахисної організації «Дім Свободи» (Freedom House) Дейвид Креймер.


Коментарі закриті.