У Конституції США шукають аргументи “за” одностатеві шлюби | NLight DC++
У Конституції США шукають аргументи “за” одностатеві шлюби | NLight DC++

У Конституції США шукають аргументи “за” одностатеві шлюби



У Верховному cуді США розпочалося слухання двох справ, результат розгляду яких може стати історичним. Судді Верховного cуду мусять дати відповідь на питання – а чи гарантує Конституція США право на шлюб для гомосексуальних пар. Слухання тільки розпочалося, а під стінами Верховного суду зібралися як прихильники, так і противники права на одруження для людей нетрадиційної орієнтації.

Усю ніч прихильники одностатевих шлюбів палили свічки під стінами будинку Верховного суду США. Деякі перебувають тут ще з четверга, незважаючи на сніг та вітер. Лише 60 людей зможуть потрапити усередину, щоби спостерігати цю історичну подію на власні очі. Більшість залишаться за стінами будинку.

Говорить прихильник одностатевих шлюбів говорить:

«Я сподіваюся, що я зможу одружитися, тому що я – гей, живу в Каліфорнії і хотів би одружитися в своєму штаті».

Протилежної думки «традиціоналіст»:

«Я підтримую традиційні шлюби. Я – християнин і дотримуюсь традиційних біблійних цінностей».

Серед тих, хто виступає за одностатеві шлюби, чимало і людей традиційної орієнтації, які прийшли сюди підтримати своїх друзів та знайомих.

Студент Мулан Сі каже:

«Багато моїх друзів – геї. Я не думаю, що уряд мусить вирішувати, чи мають вони право одружуватися».

Судді розглядають, чи відповідає так звана Поправка 8, що була прийнята на референдумі в Каліфорнії в 2008 році, Конституції США. Згідно з цією поправкою, шлюб визначається виключно як союз між чоловіком та жінкою. Пол Катамі та його партнер Джефф Зарілло є позивачами у цій справі.

Позивач Пол Катамі у таких словах висловлює свою думку:

«Кожний, хто коли-небудь закохувався, знає, що ти не обираєш, кого тобі полюбити. Ти просто закохуєшся. У цій справі немає жодного вибору».


Опитування громадської думки показують, що ставлення до одностатевих шлюбів у Сполучених Штатах швидко змінюється. Загалом по країні 58 відсотків підтримують їх дозвіл, а серед молоді ця цифра сягає майже 80 відсотків.



Кріс Перрі і Сенді Стієр також сьогодні в суді. Вони сподіваються, що судді скасують заборону на одностатеві шлюби в Каліфорнії.

Прихильниця одностатевих шлюбів Кріс Перрі пояснює свою ситуацію:

«До Сенді і до мене ставляться як до громадян другого сорту в цьому штаті. Ми мусимо робити свій внесок, платити податки, ростити дітей, тобто відповідати вимогам, які і всі інші, але в нас немає одного фундаментального права – одружитися».

Судді мусять встановити, чи захищає Конституція США, написана в часи, коли гомосексуалізм вважався злочином, право на одностатеві шлюби. Чи мають штати вирішувати подібні справи шляхом референдуму?

В адвоката Воллі Сефепа майже немає сумнівів щодо рішення:

«Я реально сподіваюся, що судді схвалять дозвіл на одностатеві шлюби на федеральному рівні. Не знаю, чи готова до цього країна – опоненти вказують на те, що більшість штатів забороняє одностатеві шлюби. Але я думаю, що країна готова».

Опитування громадської думки показують, що ставлення до одностатевих шлюбів у Сполучених Штатах швидко змінюється. Загалом по країні 58 відсотків підтримують їх дозвіл, а серед молоді ця цифра сягає майже 80 відсотків.


Коментарі закриті.