Жириновський назвав Януковича ворогом зі згоди Кремля – експерти | NLight DC++
Жириновський назвав Януковича ворогом зі згоди Кремля – експерти | NLight DC++

Жириновський назвав Януковича ворогом зі згоди Кремля – експерти

Володимир Жириновський


Київ – Володимир Жириновський назвав Віктора Януковича ворогом і зрадником. Так російський політик оцінив дії президента України, спрямовані на інтеграцію до Європейського Союзу. Як російські, так і українські експерти відзначають, що Володимир Жириновський є політиком підконтрольним Кремлю. Відтак його висловлювання можна вважати ще однією спробою натиснути на Україну, зауважують вони.
 
За словами Володимира Жириновського, Віктор Янукович робить все можливе для євроінтеграції України. Про це Жириновський говорив на з’їзді ліберально-демократичної партії Росії.


Неприємно нам, коли ворог, зрадник зовсім близько




«Керівник Китаю чесно приїхав одразу до Москви, хоча міг, як Янукович, до Євросоюзу. Ось він – брат слов’янський, православний. Куди він попер після обрання? В Брюссель, поклонитися дядечкам, і зараз вимагає від Верховної Ради ухвалити все, що вимагає Брюссель, аби увійти до Євросоюзу. Це, звісно, неприємно нам, коли ворог, зрадник зовсім близько», – сказав Жириновський.
 Жириновський себе подає як опозиціонер – Корнілов
 
Так Володимир Жириновський вказав на позиції своєї партії у зовнішній політиці, вважає директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов.
 
«Не знаю, наскільки пан Жириновський належить до владних еліт. Він же себе подає як опозиціонер. Він у своєму виступі критикував і російську владу. Тому я не вважаю, що він відображає думку владних еліт – тих, кого він критикував», – припустив Корнілов.
 Жириновський – абсолютна «шістка» Кремля – Нємцов
 
Натомість російський опозиційний політик Борис Нємцов запевняє, що Володимира Жириновського можна розцінювати лише як провідника стратегії Кремля.


Жириновський – абсолютна «шістка» Кремля. Жодних рухів, не узгоджених Кремлем, цей політик не робить




«Янукович має бути щасливим, що його хоч Жириновський називає головним провідником євроінтеграції в Україні. Жириновський – абсолютна «шістка» Кремля. Жодних рухів, не узгоджених Кремлем, цей політик не робить. Він – частина путінської системи. Я би не ставився серйозно до заяв Жириновського. Не звертайте на цього клоуна ніякої уваги», – наголосив Нємцов.
 Активізація Жириновського вписана у стратегію тиску на Україну – Розумний
 
Заява Володимира Жириновського є наслідком того, що Росії не вдається схилити Україну до вступу у Митний союз, заблокувати її євроінтеграційні починання та взяти в управління українську газотранспортну систему, вважає український політолог Максим Розумний.


Його активізація на «українському фронті» є зовсім не спонтанною




«Його активізація на «українському фронті» є зовсім не спонтанною і цілком вписана в ширшу стратегію тиску на Україну. Цей «месидж» слід розуміти просто як ще один важіль у тих торгах, які ведуться навколо цілого комплексу питань», – зазначив Розумний.
 Жириновський публічно говорить те, що інші говорять у вузькому колі – Окара
 
Висловлювання Володимира Жириновського відобразили усе нерозуміння та неприйняття російською верхівкою зовнішньої політики України, відзначив водночас російський політолог Андрій Окара.


Так висловлюється більшість представників російського політичного класу не публічно




«Так висловлюється більшість представників російського політичного класу, принаймні, політичного Олімпу, не публічно. А Жириновський, з його тяжінням до епатажу, те, що інші говорять у вузькому колі, говорить публічно», – зауважив Окара.
 
Володимир Жириновський 28 січня цього року, під час свого останнього візиту до Києва, на прес-конференції заявляв, що Україна має економічні та політичні перспективи лише у союзі з Росією. Ця прес-конференція також означилася тим, що присутня на заході дівчина із вигуком «українофоб» жбурнула у Жириновського жменю квашеної капусти.
 


Коментарі закриті.