У Бірмі поширюється релігійно мотивована хвиля насильства | NLight DC++
У Бірмі поширюється релігійно мотивована хвиля насильства | NLight DC++

У Бірмі поширюється релігійно мотивована хвиля насильства



У вівторок на центральний район Бірми поширилось релігійно мотивоване насильство. Офіційні особи повідомили, що знищено щонайменше дві мечеті та десятки домів.

Поліція і очевидці кажуть, що після нічного насильства у двох громадах у регіоні Пегу, що на північ від Рангуна, не було повідомлень про жертв.

Хвиля насильства поширюється в південному напрямі від центрального міста Мейтіла, де сутички, що спалахнули минулого тижня, спричинили проголошення надзвичайного стану.

Заворушення ще не досягли Рангуна, який є найбільшими бірманським містом. Проте втримується велике напруження, і власникам багатьох крамниць наказано їх закрити з приводу поголосок про сутички.

Державні засоби масової інформації заявили, що в результаті сутичок у місті Мейтіла досягла 40 людей. Тіла восьми людей було знайдено в ході очищувальних робіт у місті, через яке пройшла хвиля насильства.

У понеділок увечері уряд президента Тейн Сейна обіцяв зробити все, щоб припинити хвилю насильства. Він також обіцяв швидко переселити 10 тисяч переважно мусульманських мешканців, які втеки з охопленого неспокоєм міста.


Коментарі закриті.