Путін наказав розпочати масштабні військові навчання в Чорному морі | NLight DC++
Путін наказав розпочати масштабні військові навчання в Чорному морі | NLight DC++

Путін наказав розпочати масштабні військові навчання в Чорному морі



Президент Росії Володимир Путін наказав розпочати великомасштабні військові навчання в районі Чорного моря. Про це повідомив його прес-секретар Дмитро Пєсков.

Наказ надійшов о 4 ранку за московським часом. В цей час президент повертався з саміту країн BRICS, що проходив у Південно-Африканській Республіці.

За словами Пєскова, в навчаннях будуть задіяні 36 бойових кораблів і ще невизначене число літаків.

Прес-секретар Кремля зазначив, що Москва не зобов’язана заздалегідь повідомляти сусідів про військові навчання, якщо кількість військовослужбовців, які беруть у них участь, не перевищує 7000 тисяч чоловік.

Експерти вважають, що рішення про проведення маневрів може призвести до зростання напруженості у відносинах Росії з її сусідами, наприклад, Україною і Грузією.

Кораблі російського Чорноморського флоту, що базуються в Севастополі, брали активну участь в операціях проти Грузії в ході війни 2008 року.

Грузія, тим часом, завершує військові навчання, які вона проводить спільно з США на своїй території.

Ці навчання під назвою Agile Spirit 2013 проходять на грузинській військовій базі Вазіані. Їхня офіційна мета – підготовка грузинських солдатів до розміщення в Афганістані та покращення координації в ході миротворчих операцій.

У навчаннях взяли участь близько 350 військовослужбовців корпусу морської піхоти США і солдати двадцять третього батальйону 2-ї піхотної бригади Грузії.

Такі навчання проводяться щорічно з 2011 року і організовуються відповідно до завдань, які належить виконувати учасникам в ході місії в Афганістані.


Коментарі закриті.