Росія почала перевірку сім’ї у США, яка усиновила трьох російських дітей | NLight DC++
Росія почала перевірку сім’ї у США, яка усиновила трьох російських дітей | NLight DC++

Росія почала перевірку сім’ї у США, яка усиновила трьох російських дітей



Слідчий комітет Росії почав перевірку американської сім’ї Декерт, яка усиновила в 2003 році трьох російських дітей. Батьків підозрюється у застосуванні до них насильства.

Як йдеться у заяві комітету, перевірка проводиться на підставі інформації, отриманої з дипломатичних джерел і ЗМІ.

Згідно із заявою, прийомна мати Пенні Декерт підозрюється у скоєнні актів насильства відносно прийомного сина Олексія Климова (Заккарі Декерт).

СК повідомляє, що підліток, усиновлений в Пермському краї, втік з родини понад рік тому, і зараз його місцезнаходження невідоме. Дві сестри Олексія – Анастасія і Світлана Климови – були «вилучені з прийомної сім’ї та поміщені в соціальну установу», – йдеться в заяві.

У документі не зазначається, де в даний момент знаходяться діти або їхні прийомні батьки.

«Незважаючи на те, що компетентні органи США з великим небажанням співпрацюють у цих питаннях з російським слідством, у Слідчого комітету Росії є рішучий намір провести повне, незалежне і об’єктивне розслідування інцормації про жорстокості у відношенні до російських дітей. І ми висловлюємо надію, що цього разу наші запити про правову допомогу не залишаться без відповіді», – йдеться в заяві Комітету.

Слідчий комітет має намір звернутися до американської сторони з проханням про надання всіх необхідних документів і матеріалів, що стосуються сім’ї Декерт.


Коментарі закриті.