Пентагон зекономить на резервістах | NLight DC++
Пентагон зекономить на резервістах | NLight DC++

Пентагон зекономить на резервістах



Урядові агентства США у ці дні шукають шляхи скорочення своїх витрат. Нездатність республіканців та демократів домовитися, призвела до автоматичних бюджетних скорочень на 85 мільярдів доларів. Кожне міністерство, кожна служба намагаються зменшити видатки без того, аби постраждала їх ефективність.

Одне з найскладніших завдань постало перед військовими, бойова готовність яких напряму залежить від фінансування.  Першими можуть постраждати підрозділи, які складаються з резервістів, що несуть службу паралельно до своєї основної за межами армії роботи. Так, у військовій авіації резервісти виконують двадцять відсотків усіх функцій. Підготовка до можливих скорочень на всіх американських авіабазах, у тому числі Ендрюс, що неподалік Вашингтона.  
 
Капітан запасу Френк Ґіліард  – пілот літаючої заправочної станції КС-135.

Френку та іншим пілотам військово-повітряних сил США загрожує скорочення часу проведеного у небі на 18 відсотків. Це означає, що у нього буде значно менше часу заправляти у повітрі інші літаки. Франк каже, що, безперечно, це може вплинути на бойову готовність. Окрім того, усі резервісти втратять один робочий день на тиждень. А це, зазначає він, означає скорочення зарплати на двадцять відсотків:

«Це позбавить мене багатьох речей. Мені треба утримувати будинок, платити за комунальні послуги, у мене є інші щоденні витрати».

Старший рядовий авіації Кевін Відн доглядає за літаками-заправками і тренує інших механіків. Готуючись до скорочень, він заздалегідь зменшив витрати на мобільний зв’язок, продав другу автомашину і разом з нареченою переглядає витрати на заплановане незабаром весілля:

«Нам буде складно оплатити наше весілля. Я зараз відкладаю гроші, які у нас є. Поки що виглядає, що ми зможемо це зробити, але буде складнувато».

Кевін та Френк – двоє з 230 резервістів, які щодня обслуговують літаки-заправки на авіабазі Ендрюс. Їх головне завдання, заправляти в повітрі інші літаки, вчити пілотів приєднуватися до літаючої заправки, у разі необхідності евакуйовувати поранених, перевозити солдатів та обладнання. Однак, KC-135 стара техніка. Більшість з цих авіатанкерів було побудовано наприкінці п’ятдесятих років минулого сторіччя.
 


Це позбавить мене багатьох речей. Мені треба утримувати будинок, платити за комунальні послуги, у мене є інші щоденні витрати.




Військові вже мають контракт з компанією Боїнг, за яким ці ветерани повітря будуть замінені сучасними літаками. Однак, фінансування нової техніки повинен схвалити Конгрес, який не поспішає з коштовними проектами.

Полковник Вільям Мейсон – командує повітряним крилом літаків-заправок. Однак, статус командира не захищає його від зменшення зарплати. Бюджетні скорочення обійдуться збройним силам втратою досвіду та погіршенням рівня бойової підготовки, переконаний полковник:

«Зупинити польоти, а потім заново тренувати людину коштує дорожче ніж продовжувати літати і підтримувати бойову готовність протягом усього часу».

За словами полковника Мейсона, у разі скорочень, потрібно буде не менше року, аби його загін досяг відповідного рівня бойової підготовки.

Загалом протягом року загін літаків-заправок обслуговують 1300 резервістів, яких викликають на службу на 36 днів протягом року. Усіх їх, у разі бюджетних скорочень, чекає зменшення зарплати на двадцять відсотків.


Коментарі закриті.