США і Південна Корея уважно спостерігають за діями КНДР | NLight DC++
США і Південна Корея уважно спостерігають за діями КНДР | NLight DC++

США і Південна Корея уважно спостерігають за діями КНДР



В очікуванні можливого випробування ракети Північною Кореєю, американські та південнокорейські війська приведено до стану вищої готовності.

Напівофіційне інформаційне агентство Південної Кореї Йонхап повідомило в середу, що спільні сили приведено до стану готовності з приводу, як сказано, «суттєвої загрозу».

Як повідомляється, Північна Корея досягла кінцевого етапу підготовки до проведення випробування ракети середньої дальності, що збільшує занепокоєння серед сусідніх країн.

Деякі експерти сподіваються, що випробування станеться ближче понеділка, на який припадає день народження основоположника КНДР Кім Ір Сена.

Міністр закордонних справ Південної Кореї Юн Бен Се заявив законодавцям у середу, що «дуже правдоподібно», що Північна Корея проведе випробування нової ракети «будь-коли».

Вважається, що в радіусі дії цієї ракети можуть бути Південна Корея, Японія і американська територія Гуам. У непідтверджених повідомленнях натякається також, що Пхеньян готується випробувати одночасно й інші ракети.


Коментарі закриті.