Джеймс Клеппер: аль-Кайда значно «ослаблена» | NLight DC++
Джеймс Клеппер: аль-Кайда значно «ослаблена» | NLight DC++

Джеймс Клеппер: аль-Кайда значно «ослаблена»

Джеймс Клеппер


На думку високопоставленого представника американської розвідки, ядро терористичного угруповання аль-Кайда зруйновано до такої міри, що, ймовірно, воно більше не зможе здійснити масштабну атаку проти Заходу.

Така оцінка міститься в щорічному звіті, представленому в Конгресі директором Національної розвідки США Джеймсом Клеппером.

За його словами, сьогодні, через понад десять років після атак 11 вересня, США стикаються з серйозною загрозою кібератак і кібершпигунства. Клеппер вказав, що навіть за допомогою «звичайної» атаки, хакери можуть проникнути в погано захищені комп’ютерні мережі енергетичних та інших систем.

Говорячи про Північну Корею, Клеппер зазначив, що він не вірить, що уряд цієї країни піде на застосування ядерної зброї, якщо не зіткнеться із загрозою своєму існуванню. Він також визнав, що поки що неясно, що розуміє Пхеньян під такою загрозою, тому ракетна і ядерна програми Північної Кореї є приводом для серйозного занепокоєння США та країн Східної Азії.

Торкаючись іранської тематики, Клеппер сказав, що ця країна не зможе, залишаючись непоміченою, виготовити високозбагачений уран в кількості, достатній для створення атомної бомби.

Клеппер виступав перед комісією Сенату разом з новим директором ЦРУ Джоном Бреннаном і директором ФБР Робертом Маллером.


Коментарі закриті.