На Україну накинули газову удавку – Каськів | NLight DC++
На Україну накинули газову удавку – Каськів | NLight DC++

На Україну накинули газову удавку – Каськів



Без енергетичної незалежності Україні буде дуже складно боротися із політичними викликами.  Про це в інтерв’ю “Голосу Америки” заявив голова Державного агенства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів, який зараз перебуває у США.

“Ключовим завданням у цьому році залишається енергетична свобода Україна, яка по суті дає Україні і політичну свободу”, – пояснив суть своєї місії Каськів.

Каські заявив, що Україна продовжує роботу над створенням LNG терміналу на території України.

“Завдяки партнерству зі США ми розглядаємо можливість доставки морської платформи з прийому зрідженого газу. Це вже готовий завод, який приєднується до газотранспортної системи України і технічно дозволяє вже до кінця наступного року отримувати альтернативний газ”, – розповів Каськів.

“На даному етапі відбулась ключова подія – американська енергетична компанія “Accelerate energy” в найближчі тижні приступає до вивчення технічних можливостей. Вже підписано відповідний контракт”, – відзначив голова Державного агентства.

Водночас Владислав Каськів заявив, що вихід інвесторів з України є “живим процесом”.

“Одні інвестори виходять з України, а другі – приходять. Особливо, коли йдеться про портфельних інвесторів. Це нормальна практика, коли люди вкладають гроші, отримують прибуток і виходять”, – заявив Владислав Каськів.
 
“Потенційний об’єм інвестицій з боку компаній Shell, Chevron, Exxon mobil, які прийшли до України за останній рік, перевищує інвестиції за всі 20 років незалежності України”, – заявив голова Державного агентства.

“Партнери це ті, хто підтримує вирішення головних завдань, які стоять перед Україною, а не ті, хто накинув на неї газову удавку”, – сказав Каськів.

Як відомо, у Вашингтоні розпочала свою роботу  зустріч Міжнародного Валютного Фонду та Світового Банку. У зустрічі бере участь українська делегація на чолі з головою Національного Банку  Ігорем  Соркіним.

Голова Державного агенства з інвестицій та управління національними проектами України Владіслав Каськів також перебуває у Вашингтоні.


Коментарі закриті.