ВООЗ: немає доказів, що можна заразитись пташиним грипом від хворої людини | NLight DC++
ВООЗ: немає доказів, що можна заразитись пташиним грипом від хворої людини | NLight DC++

ВООЗ: немає доказів, що можна заразитись пташиним грипом від хворої людини



Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що дотепер немає жодного доказу, що новий штам вірусу пташиного грипу легко поширюється серед людей у Китаї.

Голова бюро ВООЗ у Китаї Майкл О’Лірі заявив у п’ятницю, що докази вказують на те, що свійська птиця є шляхом передачі вірусу, але дослідники не змогли встановити очевидного і сильного зв’язку.

У четвер директор китайського Центру контролю за хворобами та їх запобігання заявив, що передача штаму вірусу H7N9 теоретично можлива, хоча мало правдоподібна.

З часу першого повідомлення про зараження вірусом пташиного грипу минулого місяця, в Китаї померло 17 людей. У загальному виявлено зараження 82 людей, більшість яких у районі міста Шанхай.

Дотепер вважалося, що вірус міг передаватися людям від свійської птиці, що значно обмежувало можливість поширення вірусу. Однак посадовці кажуть, що 40 відсотків заражених осіб не мали жодного контакту зі свійською птицею.

Тепер китайські спеціалісти ведуть дослідження, чи довготерміновий і незахищений контакт із зараженою особою, наприклад, з членом сім’ї, може спричинити передачу вірусу другій людині.


Коментарі закриті.