Правозахисники звинувачують уряд Бірми в етнічних чистках | NLight DC++
Правозахисники звинувачують уряд Бірми в етнічних чистках | NLight DC++

Правозахисники звинувачують уряд Бірми в етнічних чистках



Базована в Нью-Йорку правозахисна організація Вахта прав людини звинуватила уряд Бірми у воєнних злочинах та етнічних чистках. Звинувачення основані на наявності масових могил і примусових депортаціях населення.

В понеділок Вахта прав людини оприлюднила звіт на 156 сторінок, у якому звинуватила органи влади і навіть буддистських монахів у плануванні та організації кампанії етнічних чисток проти мусульманської меншини країни. Згідно з повідомленнями, в ході кампанії сотні людей загинули і понад 125 тисяч буди змушені покинути свої оселі.

У звіті сказано, що бірманський уряд, представники місцевих органів влади, армія, військово-морські та поліцейські сили заохочували до ведення координованих атак проти населених мусульманами районів і сіл у жовтні минулого року для тероризування і депортації населення.

Вахта прав людини закликає уряд Бірми прийняти в себе незалежну міжнародну комісію для проведення слідства в справі злочинів проти людства і виплати відшкодування. Організацція також закликає країни, які постачають Бірмі допомогу, щоб вони вимагали від уряду негайного припинення зловживань і сприяли поверненню переміщених мусульман.

За повідомленням агентства Ассошіейтед Пресс, представник бірманського уряду заявив, що слідчі Вахти прав людини «не розуміють ситуації на місцях» і відкинув звинувачення на адресу сил безпеки. Він сказав, що сили безпеки надіслано до регіону, щоб покласти край заворушенням, які, за його словами, зупинили «демократичний процес».


Коментарі закриті.