У Конгресі відбудуться слухання службовців ФБР у справі бостонської атаки | NLight DC++
У Конгресі відбудуться слухання службовців ФБР у справі бостонської атаки | NLight DC++

У Конгресі відбудуться слухання службовців ФБР у справі бостонської атаки



Цього тижня американські законодавці матимуть зустріч з високопоставленими службовцями органів безпеки, щоб довідатися, чи Федеральне бюро розслідувань невміло використало інформацію після допиту запідозреного в атаці у Бостоні Тамерлана Царнаєва. Ідеться про справу шестимісячного перебування Тамерлана торік у російських республіках Дагестан і Чечня.

Російські офіційні особи повідомили Федеральне бюро розслідувань, що 26-річний Царнаєв, який загинув минулого тижня у перестрілці з бостонською поліцією, можливо, мав зв’язки з екстремістами. Однак службовці ФБР у той час не вважали, що він становив будь-яку загрозу.

Сенатор Даян Файнстайн, яка очолює Комітет з питань розвідки Сенату, заявила, що законодавці попробують «кинути світло на цю справу» під час слухань за закритими дверима у вівторок. Також у вівторок службовці безпеки ознайомлять Палату представників з розвитком подій, а дещо пізніше весь Сенат.

Млодщому із братів, Джохару Царнаєву, загрожує кара смерті, якщо його визнають винним у застосуванні зброї масового знищення у зв’язку з атакою в Бостоні минулого тижня. В результаті атаки троє людей загинуло і понад 200 отримали поранення.


Коментарі закриті.