У Брюсселі відбулися тристоронні переговори | NLight DC++
У Брюсселі відбулися тристоронні переговори | NLight DC++

У Брюсселі відбулися тристоронні переговори



Державний секретар США Джон Керрі провів зустріч з президентом Афганістану Гамідом Карзаєм і пакистанськими високопосадовцями. На порядку денному переговорів – питання послаблення напруження між країнами-сусідами напередодні виведення військ НАТО з Афганістану наступного року.

Керрі, який влаштував тристоронню зустріч у середу в Брюсселі, висловив сподівання на успіх низки бесід з Карзаєм, командуючим армією Пакистану генералом Ашфаком Каяні та міністром закордонних справ Джалілом Джілані.

Керрі додав, що Афганістан переживає «складний перехідний період».

У розмові з кореспондентами перед початком переговорів, Карзай висловився з оптимізмом кажучи, що «очікує найкращого результату».

У вівторок на нараді у Брюсселі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО генеральний секретар Альянсу Андерс Фоґ Расмуссен закликав Пакистан відігравати позитивну роль у досягненні тривалого миру і стабільності в Афганістані.

Напруження між Афганістаном та Пакистаном існує вже роками. Афганістан звинувачує Пакистан у підтримці бійців Талібану, які отаборилися вздовж їх спільного кордону.


Коментарі закриті.