У Далласі відкрито президентську бібліотеку імені Джорджа Буша молодшого | NLight DC++
У Далласі відкрито президентську бібліотеку імені Джорджа Буша молодшого | NLight DC++

У Далласі відкрито президентську бібліотеку імені Джорджа Буша молодшого



Президент Барак Обама і четверо екс-президентів США зібралися в Далласі, штат Техас, на відкриття бібліотеки імені Джорджа Буша молодшого.

Барак Обама, Білл Клінтон і Джиммі Картер високо оцінили роботу Буша молодшого в Африці, відзначивши його досягнення в таких ділянках, як укладення мирної угоди в Судані і боротьба зі СНІДом і малярією.

Клінтон вказав на «щиру відкритість» Буша молодшого і зазначив, що бібліотека його імені, за його словами, дозволить відвідувачам замислитися про те, які рішення вони б виносили на місці колишнього президента.

Екс-президент Джордж Буш старший також подякував присутнім за участь у цьому заході на честь його старшого сина.

«Я точно можу сказати про президента Буша, що ми обидва любимо цю країну і робимо все можливе заради її блага. Сподіваюся, що і той, хто стане президентом після мене, скаже про мене те ж саме», – заявив президент Обама.

У новому президентському центрі зібрані експонати, присвячені складному восьмирічному періоду, коли Джордж Буш молодший був главою держави.

Джордж Буш молодший був 43-м президентом США і займав цю посаду від 2001 по 2009 роки. Протягом двох його президентських термінів країна пережила безліч важких етапів. Так, у вересні 2001 року скоєно теракти, в результаті яких загинули майже три тисячі людей.

Також під час його перебування при владі почалися військові кампанії в Афганістані та Іраку, стався руйнівний ураган Катріна і почалася найбільша з 1930-х років економічна криза.


Коментарі закриті.