Першотравень: страйки і протести | NLight DC++
Першотравень: страйки і протести | NLight DC++

Першотравень: страйки і протести



Робітники в багатьох країнах світу 1-го травня вийшли на вулиці, щоби відзначити День міжнародної солідарності трудящих. А провели вони його у протестах, вимагаючи підвищення зарплатні і покращення умов праці.

Першотравневий страйк робітничої профспілки у Греції паралізував роботу громадського транспорту в Афінах, як також роботу поромів, які сполучають грецькі острови. Демонстранти виступають проти політики жорсткої економії, запровадженої в державі.

А у турецькому Стамбулі демонстранти, йдучи до площі Таксім на відзначення першого травня, вступили у сутички із поліцією. Еркан Каракас з турецької опозиційної партії критикує реакцію прем’єр-міністра країни на протести:


Колись перше травня тисячі людей відзначали мирно, без сутичок. Чому? Тому що колись влада не забороняла святкувати цей день.




«Колись перше травня тисячі людей відзначали мирно, без сутичок. Чому? Тому що колись влада не забороняла святкувати цей день. Тож ми збиралися на площі Таксім з друзями і профспілками. Ми завжди говорили, що заборона на такі зібрання приведе до сутичок».

На Філіппінах демонстранти вийшли на вулиці Маніли, вимагаючи, щоб уряд захистив їх робочі місця. Вони закликають законодавців прийняти закон, який би обмежував кількість прийнятих на роботу контрактників. Адже останні не мають таких же прав як ті, хто працює у штаті на повну ставку, – каже лідер протестуючих на Філіппінах Валден Белло:

«Нам дійсно потрібне сучасне законодавство, яке б гарантувало робочі місця. Адже чимало робітників зараз переводять чи наймають на контрактну основу. Тож всі вони зараз виступають проти цього.

У Камбоджі працівники фабрики з пошиття одягу вийшли на вулиці столиці Пномпень, вимагаючи підвищення зарплатні і кращих умов праці. А у Франції правоцентристська опозиційна партія Національний фронт вивела своїх членів на вулиці, щоби підкреслити, як вони це називають, недолуге правління французького соціалістичного уряду.


Коментарі закриті.