Бостонські вибухові пристої виготовлено на квартирі старшого Царнаєва | NLight DC++
Бостонські вибухові пристої виготовлено на квартирі старшого Царнаєва | NLight DC++

Бостонські вибухові пристої виготовлено на квартирі старшого Царнаєва



Посилаючись на неназваних представників органів правопорядку, американські ЗМІ повідомляють, що смертоносні бомби, які використано в атаках на учасників і глядачів марафону в Бостоні, були виготовлені на квартирі, у якій жив Тамерлан Царнаєв зі своєю дружиною і дитиною.

Тамерлан загинув у перестрілці  з поліцією 19 квітня, через кілька днів після атаки, в результаті якої троє людей загинуло і понад 260 отримали поранення. Офіційні особи кажуть, що брати Царнаєви здійснили атаку, використовуючи для цього два вибухові пристрої.

Ці повідомлення викликають запитання, скільки вдова Тамерлана могла знати про атаку. Слідчі допитували Кетрін Рассел, коли вони намагалися встановити, які підозрілі особи будували свої бомби і чи хтось їм у цьому помагав. Вони також допитували молодшого брата – Джохара – якого було затримано.

Офіційні особи заявили, що Царнаєви  первісно планували здійснити атаки четвертого липня, у День незалежності Сполучених Штатів, і брали до уваги можливість самогубних атак. Як повідомляється, Джохар заявив Федеральному бюро розслідувань, що вони пересунули атаку на 15 квітня, тому що раніше ніж планувалось закінчили виготовлення вибухових пристроїв.

У Бостоні, і 15 квітня, у так званий День патріотів, і четвертого липня – у День незалежності США – відбуваються урочисті відзначення в присутності великої кількості мешканців і туристів.


Коментарі закриті.