Ахмедінеджад виступив на захист двох кандидатів на президентську посаду | NLight DC++
Ахмедінеджад виступив на захист двох кандидатів на президентську посаду | NLight DC++

Ахмедінеджад виступив на захист двох кандидатів на президентську посаду



Президент Ірану Махмуд Ахмедінеджад виступив на захист близького співробітника, якому органи влади заборонили бути кандидатом на запланованих на наступний місяць президентських виборах.

У вівторок Міністерство внутрішніх справ Ірану заявило, що рада духівників і юристів усунула Есфандіяра Рагіма Машаї та колишнього президента Акбара Гашемі Рафсанджані зі списку схвалених кандидатів.

Ахмедінеджад охарактеризував Машаї як доброчесну, здібну і корисну для країни людину та додав, що його помічник став жертвою несправедливості.

У заяві, оприлюдненій на Інтернет-сторінці, президент Ахмедінеджад обіцяв порушити це питання з верховним лідером аятолою Алі Хаменеї та висловив надію, що воно буде врегульоване.

Ахмедінеджад та його співробітники втратили підтримку серед крайніх консерваторів в Ірані після років боротьби з правлячими мусульманськими духівниками.

Крайні консерватори, віддані аятолі Хаменеї, виступають проти можливих кандидатів Машаї та Рафсанджані. Конституція Ірану забороняє Ахмедінеджаду кандидувати на третій президентський термін.


Коментарі закриті.