Обама виступить з промовою на тему боротьби з тероризмом | NLight DC++
Обама виступить з промовою на тему боротьби з тероризмом | NLight DC++

Обама виступить з промовою на тему боротьби з тероризмом



У четвер президент Обама виступить з промовою у Національному університеті оборони у Вашингтоні. Тема – антитерористична політика США. Йдеться, зокрема, про використання безпілотників для знищення осіб, підозрюваних у тероризмі.

Використання безпілотників для знищення американських громадян, які співпрацюють з аль-Каїдою або пов’язаними з нею групами, викликає гострі дискусії. Ці дискусії розгорнулися під час першого президентського терміну Обами і тривають донині.

Після завершенні проведеного за його розпорядженням всебічного аналізу проблеми президент виступить з промовою, щоб ґрунтовно з’ясувати методи боротьби з тероризмом.

У своєму зверненні до Конгресу Обама заявив, що Сполучені Штати будуть продовжувати використовувати «всі можливі засоби» у боротьбі з терористами – з тим, щоб не довелося направляти десятки тисяч військовослужбовців воювати з аль-Каїдою і пов’язаними з нею угрупованнями.

Напередодні виступу, прес-секретар Білого дому Джей Карні не входив у подробиці промови, підкресливши лише, що президент Обама прагне діяти відповідно до тих високих стандартів прозорості, якими він керується у своїй діяльності.

Інші високопоставлені представники адміністрації вже висловлювалися з приводу проблем, яким буде присвячений виступ президента Обами.

У 2012 році, виступаючи в Північно-Західному університеті, міністр юстиції Ерік Голдер заявив, що у США є чіткі передбачені законом повноваження щодо застосування заходів проти осіб, які представляють пряму загрозу для національної безпеки, в тому числі і до американців, що воюють проти Сполучених Штатів зі зброєю в руках.

Що стосується позиції адміністрації щодо осіб, підозрюваних у причетності до тероризму, які перебувають під вартою, то президент Обама, ймовірно, знову пообіцяє закрити військову в’язницю в Ґуантанамо.

Раніше президент висловив жаль у зв’язку з тим, що протягом його першого терміну зробити цього не вдалося – головним чином, сказав він, через протидію з боку законодавців-республіканців.


Коментарі закриті.