Сирійська коаліція обмірковує пропозиції про мирні переговори | NLight DC++
Сирійська коаліція обмірковує пропозиції про мирні переговори | NLight DC++

Сирійська коаліція обмірковує пропозиції про мирні переговори

syria


У Стамбулі відбуваються наради представників головної опозиційної коаліції Сирії. Протягом трьох днів вони обговорюватимуть питання можливої участі у пропонованих мирних переговорах із сирійським урядом.

Сполучені Штати і Росія намагаються влаштувати таку конференцію наступного місяця в Женеві. Вони планують участь обох сторін для переговорів про умови створення в Сирії перехідного уряду.

Представник Сирійської національної коаліції заявив у четвер, що угруповання ще має сумніви щодо таких переговорів, але виступає проти участі президента Башара аль-Асада у майбутньому сирійському уряді.

Наради опозиційної коаліції в Туреччині відбуваються після заяви підтримки з боку високопоставлених дипломатів неформального угруповання «Друзі Сирії», яке в середу мало наради в столиці Йорданії Аммані для обміркування мирного плану.

У спільній заяві 11 країн підкреслено потребу політичної розв’язки в Сирії з перехідним урядом, до складу якого не ввійдуть аль-Асад, члени його уряду чи співробітники, у яких «руки в крові».


Коментарі закриті.