Керрі: палестинська економіка отримає значні капіталовкладення | NLight DC++
Керрі: палестинська економіка отримає значні капіталовкладення | NLight DC++

Керрі: палестинська економіка отримає значні капіталовкладення



Державний секретар США Джон Керрі заявив, що лідери ділових кіл з різних країн світу планують зібрати чотири мільярди доларів, щоб їх вкласти в палестинську економіку і таким чином заохотити до міжнародних зусиль з метою відновлення ізраїльсько-палестинських мирних переговорів.

Виступаючи в неділю в Йорданії на Світовому економічному форумі, Керрі сказав, що він попросив колишнього прем’єр-міністра Великобританії Тоні Блера, щоб той очолив групу високопоставлених лідерів, які планують зібрати кошти на економічний розвиток Західного Берега. Проте Керрі не сказав конкретно, звідки надійдуть гроші і котрі компанії інвестуватимуть у палестинську територію.

Керрі сказав, що група експертів вивчає можливості іноземних капіталовкладень у палестинський туризм, будівництво, легку промисловість, сільське господарство і зв’язок. Він сказав, що такі капіталовкладення, якщо їх схвавлять палестинські лідери, можуть збільшити палестинський ВВП на 50% протягом наступних трьох років і зменшити безробіття з 21% до восьми відсотків.

Держсекретар Керрі сказав, що ця ініціатива має підтримку палестинського президента Махмуда Аббаса та прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу. Однак дипломт визнав, що жоден з цих планів не буде здійснений, якщо обидва лідери не зроблять поступу в напрямку розв’язки, яка передбачає створення Палестинської держави.


Коментарі закриті.