США закликають до тіснішого військового співробітництва з КНР | NLight DC++
США закликають до тіснішого військового співробітництва з КНР | NLight DC++

США закликають до тіснішого військового співробітництва з КНР



Сполучені Штати закликають до тіснішого співробітництва з Китаєм у військовій галузі, хоча надходять нові повідомлення про китайські кібер-атаки на американські системи оборони, що викликає напруження у відносинах між обома країнами.

Службовець Ради з національної безпеки при Білому домі Том Данілон заявив у вівторок, що обидві сторони повинні збільшити співпрацю в таких «нетрадиційних» галузях, як миротворчі операції, боротьба з піратством і допомога у випадку стихійних лих. Американський посадовець зробив таку заяву в присутності високопоставленого китайського генерала Фань Чанлона.

У понеділок Данілон мав зустріч з президентом Сі Цзіньпіном, який заявив, що відносини Пекіна з Вашингтоном досягли «критичного пункту». Метою дводенного візиту Данілона в Пекіні є підготовка до недалекого саміту між Сі Цзіньпіном і президентом Бараком Обамою у штаті Каліфорнія.

У понеділок газета «Вашингтон пост» оприлюднила частини таємного звіту Наукової ради Міністерства оборони США, в якому повідомлено, що китайським хакерам вдалося проникнути у понад 20 систем американської модерної зброї, включно з багатьма, про які раніше не повідомлялося.


Коментарі закриті.