Росія, США і ООН розпочинають консультації щодо Сирії | NLight DC++
Росія, США і ООН розпочинають консультації щодо Сирії | NLight DC++

Росія, США і ООН розпочинають консультації щодо Сирії



Представники Росії, США і ООН прибувають в середу до Женеви для участі в консультаціях в рамках підготовки до мирної конференції щодо Сирії.

Проведення цієї зустрічі було погоджено минулого місяця в ході переговорів глави російського МЗС Сергія Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі.

У зустрічі візьмуть участь заступник держсекретаря США Венді Шерман, в.о. помічника держсекретаря Бет Джонс, спецпосланець ООН і Ліги арабських держав Лахдар Брахімі та заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман.

РІА Новости повідомило, що з російського боку в переговорах візьме участь заступник міністра закордонних справ Михайло Богданов.

7 травня Лавров і Керрі заявили, що вони спробують в самий найближчий час посадити представників сирійського уряду і опозиції за стіл переговорів, спрямованих на припинення 26-місячного конфлікту, який забрав життя близько 80 тисяч осіб. Дата конференції поки що не призначена.

США зі свого боку заявили про необхідність партнерства з Росією, щоб звести воюючі сторони на мирній конференції, незважаючи на те, що Москва надає фінансову і військову підтримку президенту Башару Асаду.

«Ми не говоримо, що згодні з російською стороною з усіх питань, і навіть не з усіх питань, що стосуються Сирії. Але ми бачимо в них важливого партнера для просування до політичного перехідному процесу, і немає ніяких причин вважати, що вони не хочуть бути нашими партнерами в цій справі», – сказала представник Держдепартаменту.

Консультації збіглися за часом з повідомленням про те, що сирійська армія відновила контроль над стратегічно важливим містом Кусейр біля кордону з Ліваном.


Коментарі закриті.