Прем’єр Ердоган повертається до Туреччини, де вимагають його відставки | NLight DC++
Прем’єр Ердоган повертається до Туреччини, де вимагають його відставки | NLight DC++

Прем’єр Ердоган повертається до Туреччини, де вимагають його відставки



Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повертається в четвер на батьківщину після кількаденних відвідин країн Північної Африки. Тимчасом учасники протестів закликають до його відставки.

Урядові плани розвитку парку в Стамбулі викликали протести минулої п’ятниці, які швидко переросли у політичні демонстрації проти Ердогана. Критики звинувачують його в авторитарному правлінні і спробі накинути ісламістські погляди світській країні.

Прем’єр-міністр відкинув протести як лють з приводу програшу на виборах, і додав, що протестувальники не мають підтримки серед більшості турків.

Раніше виконавчий секретар правлячої партії Ердогана Гусейн Челік закликав прихильників не збиратися в аеропорту у четвер, щоб висловити підтримку прем’єр-міністру.

У середу поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів у центральному районі Анкари, тоді як у Стамбулі було назагал спокійно.

Також у середу протестувальники передали заступнику прем’єр-міністра Буленту Аринчу список вимог, включно із звільненням службовців, відповідальних за застосування сили проти учасників протестного походу.

Від минулого тижня двоє людей загинуло тисячі були поранені і затримані. Булент Аринч вибачився за реакцію поліції.


Коментарі закриті.