Армія Сирії відвоювала перехідний пункт на Голанських висотах | NLight DC++
Армія Сирії відвоювала перехідний пункт на Голанських висотах | NLight DC++

Армія Сирії відвоювала перехідний пункт на Голанських висотах



Армії Сирії відвоювала перехідний пункт на лінії припинення вогню з Ізраїлем на Голанських висотах. Сирійські повстанці, які виступають проти президента Башара аль-Асада, взяли пункт ель-Кунейтра під свій контроль після сутички з сирійськими військами у четвер.

Ізраїльські сили безпеки повідомили, що урядові війська знову встановили контроль над ель-Кунейтрою.

Це єдиний перехідний пункт між Сирією та Ізраїлем, і його патрулюють митротворці ООН. Представник Міністерства оборони Австрії заявив, що миротворці залишили перехідний пункт і, що ніхто з них не постраждав.

Сили ООН уже десятиліттями патрулюють зону припинення вогню між сирійською і контрольованою Ізраїлем територіями на Голанських висотах.

Минулого місяця угруповання сирійських повстанців протягом кількох днів утримувало чотирьох миротворців, після чого звільнило їх.

Тим часом Сполучені Штати закликають Іран і ліванське екстремістське угруповання Гезболла забрати своїх бойовиків із Сирії, кажучи, що сирійська армія покладалася на них в атаці на захоплене ними місто Кусейр.

Просирійські сили захопили місто Кусейр у середу після майже тритижневих наступальних операцій з метою витіснити з нього повстанців, які контролюували місто протягом уже понад півроку.

Білий дім осудив атаку і заявив, що очевидним є те, що без сторонньої допомоги сили президента аль-Асада самі не могли б взяти міста. Також сказано, що обидві сторони конфлікту мусять дозволити гуманітарним установам уможливити доступ та евакуювати і надати допомогу пораненим, що перебувають у місті.


Коментарі закриті.