Всі сторони конфлікту в Малі порушували права людини | NLight DC++
Всі сторони конфлікту в Малі порушували права людини | NLight DC++

Всі сторони конфлікту в Малі порушували права людини



У нових повідомленнях говориться, що в Малі як урядова армія, так і повстанські угруповання несуть відповідальніст за неданві порушення прав людини, включно з довільними затриманнями, тортурами і, в деяких випадках, убивствами.

В окремих документах, оприлюднених у п’ятницю, Вахта прав людини і Міжнародна амністія заявили, що більшість випадків насильства сталася на півночі країни, де армійські частини намагаються звільнити райони, які ще є під контролем сепаратистського угруповання туарегів, відомого як Національний рух за звільнення Азеваду.

Вахта прав людини повідомляє, що минулого тижня туарезька організація затримала біля 100 людей, перважно «чорношкірих чоловіків з інших етнічних груп». Правозахисна організація повідомила, що, за свідченнями очевидців, декого із затриманих пограбовано і жорстоко побито.

Правозахисні угруповання кажуть, що від початку травня малійські солдати піддали тортурам і погано поводились із щонайменше 24 запідозреними повстанцями або селянами з центрального регіону Мопті. Як сказано, більшість затриманих були етнічні туареги або члени однієї з туарезьких груп.

Міжнародна амністія заявила, що десятки людей, включно з цивільними, зникли безвісти, їх було піддано тортурам або вбито від початку очоленого Францією вторгнення в Малі у місяці січні.


Коментарі закриті.