Українці стали жертвами торгівлі людьми у майже 60 країнах – МВС | NLight DC++
Українці стали жертвами торгівлі людьми у майже 60 країнах – МВС | NLight DC++

Українці стали жертвами торгівлі людьми у майже 60 країнах – МВС



Українці стали жертвами торгівлі людьми у 57 країнах. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Дубовик, виступаючи на конференції ОБСЄ у Києві.

«Даний вид злочину практично повністю контролює міжнародна злочинність. За різними даними, від торгівлі людьми у світі постраждали від 2 до 4 мільйонів осіб. Річний прибуток міжнародних кримінальних синдикатів становить близько 8 мільярдів доларів. Нелегальна торгівля людьми стала серйозною проблемою для усіх держав-членів Євросоюзу, країн-кандидатів і держав, які є асоційованими членами ЄС», – наголосив Дубовик.

За словами Дубовика, Україна є державою, яка постачає нелегальних робітників, приймає нелегальних робітників, а також через яку транзитом доправляють жертв торгівлі людьми в інші країни. 55 відсотків цих осіб – жінки і діти, за останні роки збільшилася кількість чоловіків, які працюють примусово на чорному ринку праці (будівельні роботи, сільське господарство тощо).

Крім того, структури МВС фіксують випадки використання рабської праці усередині країни – це так звана «внутрішня торгівля людьми», зазначив перший заступник міністра.

Конференція «Посилення ролі ОБСЄ у протидії торгівлі людьми» ініційована Україною, яка цього року головує в цій міжнародній організації. Протидія торгівлі людьми – один із пріоритетів головування України в ОБСЄ.


Коментарі закриті.