Оприлюднено ім’я інформатора про розвідувальну діяльність США | NLight DC++
Оприлюднено ім’я інформатора про розвідувальну діяльність США | NLight DC++

Оприлюднено ім’я інформатора про розвідувальну діяльність США

Едвард Сноуден


Британське та американське видання назвали ім’я співробітника-контрактника Агенства національної безпеки США, який став джерелом витоку інформації про те, що АНБ стежить за телефонними дзвінками громадян.

29-річний Едвард Сноуден заявив, що закликав газети The Guardian і Washington Post назвати його як джерело витоку. Він сказав журналістам, що наполягає на цьому, оскільки вважає, що він не зробив нічого поганого.

Сноуден, який втік з США до Гонконгу минулого місяця, впевнений, що його будуть переслідувати за його дії. Однак, за його словами, він готовий пожертвувати “дуже комфортним життям” заради того, щоб розповісти правду про гігантську інфраструктуру спостереження, яку розробляють США.

Представники американської розвідки повідомили, що Агентство національної безпеки США (АНБ) зажадало провести кримінальне розслідування обставин витоку інформації про його таємну програму електронного спостереження.

Наскільки масштабним буде це розслідування поки що неясно, але прес-секретар директора національної розвідки Джеймса Клеппера повідомив, що «заяву про скоєний злочин вже зроблено».

Цю заяву відправили в Міністерство юстиції, яке вже розпочало кримінальне розслідування, проте жодних деталей не оприлюднено.


Коментарі закриті.