Керівник розвідки США серйозно стурбований ситуацією навколо Сноудена | NLight DC++
Керівник розвідки США серйозно стурбований ситуацією навколо Сноудена | NLight DC++

Керівник розвідки США серйозно стурбований ситуацією навколо Сноудена

Директор Агентства національної безпеки США генерал Кіт Александер


Директор Агентства національної безпеки (АНБ) уже другий день поспіль виступає на слуханнях у Конгресі США у справі спірної урядової програми спостереження

У четвер генерал Кіт Александер відповідатиме на запитання членів Комітету Палати прелставників з питань розвідки про діяльність АНБ, пов’язану із стеженням за телефонними дзвінками та Інтернет-кореспонденцією громадян США.

У середу, на слуханнях Комітету Сенату з розподілу бюджетних асигнувань, Александер заявив, що він «сильно стурбований» тим, що контрактник з незакінченою освітою і обмеженим професійним досвідом мав доступ до ключових деталей у роботі урядової програми стеження, а потім виявив цю інформацію двом газетам – британській Guardian та Washington Post.

За словами генерала, підзвітне йому агентство почало розслідування того, яким чином Едвард Сноуден отримав такий високий рівень доступу до таємної інформації.

«Мене серйозно турбує його рівень доступу до того, чим ми займалися. Це те, на що нам необхідно звернути увагу і виправити», – заявив Кіт Александер на слуханнях у середу.

Однак Александер виступив на підтримку програми спостереження, заявивши, що вона допомогла запобігти «десяткам потенційних терористичних атак в США і в інших країнах» протягом останніх кількох років.

Тим часом Едвард Сноуден заявив, що він не має наміру залишати Гонконг. Про це повідомляє видання South China Morning Post, якому Сноуден дав інтерв’ю.

За словами Сноудена, він має намір протистояти будь-яким спробам США екстрадувати його. При цьому, колишній співробітник ЦРУ покладається на судову систему і народ Гонконгу.

Між США та Гонконгом існує угода про екстрадицію, проте Пекін має право накласти вето на рішення влади Гонконгу в тому випадку, якщо екстрадиція буде суперечити інтересам Китаю.

Сноуден зазначає, що його поїздка в Гонконг багатьма була сприйнята не так, як він собі це бачив. «Я тут не ховаюся від правосуддя, я тут для того, щоб розкрити злочини. Я не зрадник і не герой. Я американець », – сказав він в інтерв’ю South China Morning Post.


Коментарі закриті.