Північна Корея готова до переговорів з США | NLight DC++
Північна Корея готова до переговорів з США | NLight DC++

Північна Корея готова до переговорів з США



Вищий керівний орган КНДР запропонував Сполученим Штатам почати переговори на високому рівні з ядерної проблеми та з питань безпеки. Це Всього кілька днів тому Пхеньян скасував плановану зустріч з представниками Південної Кореї.

В опублікованій в неділю заяві Державний комітет оборони, очолюваний північнокорейським лідером Кін Чен Ином, відзначив, що США можуть вибрати час і місце для проведення переговорів на «високому рівні», які повинні розрядити напруженість і дати можливість обговорити договір, який офіційно поклав би край війні в Кореї.

У Вашингтоні представник Ради національної безпеки Кейтлин Гейден заявила, що Сполучені Штати готові до «змістовних переговорів» з Північною Кореєю, проте Пхеньян мусить виконати резолюції Ради Безпеки ООН і відмовитися від ядерної зброї.

Вона сказала, що США будуть «судити Північну Корею по її діях, а не по її словах».

У заяві, переданій в неділю північнокорейськими державними ЗМІ, зазначається, що КНДР залишиться ядерною державою, до тих пір, поки не будуть нейтралізовані всі зовнішні загрози. Крім цього, Пхеньян закликав США скасувати всі санкції проти КНДР.


Коментарі закриті.