У найближчих днях мають розпочатися переговори між США і Талібаном | NLight DC++
У найближчих днях мають розпочатися переговори між США і Талібаном | NLight DC++

У найближчих днях мають розпочатися переговори між США і Талібаном

Taliban office in Doha


Державний департамент США повідомив, що в найближчих днях, як передбачається, в столиці Катару Досі відбудуться прямі переговори з угрупованням Талібан.

Переговори мали розпочатися вже в четвер за участю представників угруповання і високопоставлених американських осіб. Проте президент Афганістану Гамід Карзай, як здається, роздратований з приводу відкриття політичного бюро Талібану в тому місті, висунув застереження і сказав, що його уряд не підтримає розмов.

Його застереження стосувалися частково способу, у який Талібан відкрив своє бюро в Досі на початку цього тижня, встановлюючи дошку з назвою приміщення як «Бюро ісламського емірату Афганістан» і піднімаючи над ним прапор Ісламського емірату.

Офіційні особи кажуть, що на дошці з назвою представництва замінено слова, хоча раніше узгіднено, що воно матиме назву «Політичне бюро афганського Талібану». У четвер представниця Державного департаменту Дженніфер Сакі назвала цю зміну «позитивною». Вона сказала, що Сполучені Штати і далі зосереджені на справі відкриття переговорів, тому що це «найкращий шлях до політичної розв’язки і політичного примирення».


Коментарі закриті.