У Сомалі затримано «духовного лідера» угруповання аль-Шабаб | NLight DC++
У Сомалі затримано «духовного лідера» угруповання аль-Шабаб | NLight DC++

У Сомалі затримано «духовного лідера» угруповання аль-Шабаб



Офіційні особи в центральному районі Сомалі повідомили про арешт лідера екстремістів, якого багато людей вважають «духовним батьком» угруповання аль-Шабаб. Як заявили Сомалійському відділу Голосу Америки місцеві посадовці, шейха Гассана Дагіра Авейса було затримано в середу вранці в місті Гімін у районі Гіб. Деякі очевидці назвали арешт здачею без опору.

Тепер федеральний уряд Сомалі веде переговорти з місцевою адміністрацією про те, як перевести Авейса під юрисдикцію центрального уряду.

Авейс, якому понад 70 років, очолював альянс угруповань, які виступали проти колишнього тимчасового уряду, що мав підтримку ООН, перед тим, як у 2010 році він об’єднався з екстремістським угрупованням аль-Шабаб.

Останнім часом його відносини з керівництвом угрупованням аль-Шабаб погіршилися з приводу непорозумінь щодо стратегії угруповання після того, як сомалійські та африканські війська витіснили екстремістів з Могадишо та інших важливих міст.

Експерт військових питань і з боротьби з тероризмом з Національного центру наукових дослідів Роланд Марчал заявив, що Авейс є одним з найвидатніших представників політичного ісламу в Сомалі.


Коментарі закриті.